Hestesykdom på Dikemark Rideklubb - Mattilsynet har båndlagt hele anlegget

Postet av Dikemark Rideklubb den 13. Aug 2021

**Oppdatert informasjon 29. august 2021**

Den smittsomme hestesykdommen kverke har spredt seg til hovedstallen. Mattilsynet har derfor utvidet båndleggingen av anlegget til å omfatte hele hesteholdet ved Dikemark rideklubb. 

Rideskolen får fortsette sin drift. Kverke smitter ikke til mennesker eller dyr som ikke tilhører hestefamilien (hest, esel, muldyr). 

Det er svært viktig at smitten ikke spres til andre hestehold. De som ferdes steder hvor det er andre hester, må være forsiktige og helst unngå å besøke andre hestehold. Vi må også gjøre vårt aller beste for å forhindre smitte internt på anlegget. 

Smitte overføres ved kontakt mellom hester og ved felles utstyr. Mennesker som håndterer hester og utstyr kan spre smitte. 

Følgende regler og rutiner gjelder i stallene og uteområdene til Dikemark rideklubb:

- Alle som ferdes på anlegget må skifte klær og sko og vaske seg før de besøker steder der det ferdes andre hester og dyr i hesterasen. 

- Ikke ta på hester du ikke har ansvar for å ri eller stelle.

- Ingen hester som står oppstallet på anlegget, kan forlate det inntil ny beskjed gis. 

- Ingen hester fra andre staller får besøke anlegget. 

- Hestene på anlegget deles i tre besetninger som ikke skal ha kontakt: 1) friske rideskolehester 2) friske privathester 3) syke hester. Dette innebærer blant annet:

- Kun ansatte og ryttere i rideskolen har adgang til skolehestdelen av stallen. De som skal ri på ridetime, går inn i skoleheststallen via ridehuset.

- Kun ansatte og eiere av privathester har adgang til privatheststallen. 

- Syke hester samles i uteboksene. Ingen må nærme seg disse hestene uten avtale med daglig leder. Kun ansatte og eiere med opplæring skal fore og håndtere disse hestene.

Det er utarbeidet egne rutiner for ansatte og private oppstallører for å sikre at det ikke blir kontakt mellom besetningene. Disse er kommunisert direkte til dem det gjelder.

Daglig leder Hilde Moufflet

29. august 2021 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.